söndag 5 augusti 2012

OS, "Forever 2012" och "More than gold"!

OS är mycket mer än bara de stora tävlingarna. Vi har fått vara med lite på utsidan och vi har också fått vara med om massor!!!Under tio dar var Hanna och jag med ett finskt Ungdom med uppgift-team till London och hjälpte till i en katolkskyrka tillsammans med ett team av Fransiskan munkar från olika länder. http://www.patheos.com/blogs/deaconsbench/2012/07/hospitality-perpetual-adoration-planned-near-olympics/
Vi bodde i Norra London på UMUs bas i Harpenden, tillsammans med 600 andra till först. Vi sändes sen ut över hela London för att hjälpa till i Lokala församlingars verksamhet under OS. Varje dag tog vi tåg och tunnelbana till Stratford. Vi åt många trekantiga smörgåsar! Men munkarna bjöd alla dagar på mat också. Vi hjälpte till med allt möjligt, ss Knytkalas på kyrkans bakgård under OS öppningen, bjöd på kaffe till Puertoricos OS lag som kom på mässa, gick på stan med munkarna och bjöd in folk till kyrka ,pratade och bad med folk.
På vår lediga dag rusade vi runt och shoppade på Oxfordstreet, piccadelly. ST Pauls Katedral var mäktig. Vi blev rätt duktiga på att använda tunnebanorna. Ibland var det mycket trångt och lite luft men alla var artiga och trevliga. Säkerhetsåtgärderna både syntes och hördes med det kändes tryggt.
Lord, make me an instrument of your peace. Where there is hatred, let me sow love; where there is injury, pardon; where there is doubt, faith; where there is despair, hope; where there is darkness, light; and where there is sadness, joy. O Divine Master, grant that I may not so much seek to be consoled as to console; to be understood as to understand;m to be loved as to love. For it is in giving that we receive; it is in pardoning that we are pardoned; and it is in dying that we are born to eternal life. Amen.
Vi har fått uppleva mycket, fått många nya vänner, vidgade vyer.Jag har aldrig besökt en katolks kyrka aldrig träffat en munk. Nu har jag varit på mässor, Taize mm. Gud är nog inte bara lutheran! Underbart att få se hur STOR vår Gud är! och hur lite vi egentligen förstår av Hans enorma nåd och kärlek! När vi åkte kom ett "Joshua team" med 160 st katolska ungdomar och fortsatte jobba för "More than gold"

1 kommentar:

Barb sa...

Wow - what an amazing experience you both had!!