onsdag 26 oktober 2011

Vad har hänt med Nylänningen?

Jag känner ju igen mej rätt mycket i denna beskrivning på FB

DU VET ATT DU ÄR EN RIKTIG ÖSTERBOTTNING NÄR:
Du tycker det är trafikstockning för att 10 bilar väntar på att få köra om en traktor på Riksåttan. Du mäter avstånd i timmar. Du ser folk ha på sig jaktkläder vid sociala evenemang. Du kör 100 km/t i en halvmeter djup snö och snöstorm utan att ens blinka. Minst en av dina grannar bränner sprit hemma och alla vet om det, t o m polisen för det är hans ...b......ror.
Du har startkablar i bilen och din fru vet hur hon ska använda dem. Du tycker sexy lingerie är en silkespyjamas från Halpa Halli. Älgar är bara en del av sceneriet. Du tycker att traktor är ett suveränt färdmedel för din son, mellan moppe- och körkortsåldern.
Du vet vad en person menar när de formar läpparna till ett O och suger in luft. Att "klä upp sig" innebär att stoppa in fleeceskjortan i dina jeans och sätta på sig ett par rena skoterkängor. Du träffar en ny person är din första fråga vem som är dennes föräldrar/syskon.
Du kan namnge alla som du tog examen med. Du faktiskt har åkt 200 km t/r för en fest. Skolorna inte stänger för att det snöar. Du i dina yngre dagar inte kunde köpa cigaretter i affären för expediterna visste exakt vem du var och din riktiga ålder. Det är status att vara tillsammans med någon från en annan kommun.
Du i princip inte har något val än att vara "buksvåger/svägerska" med någon du mer eller mindre känner. Du tycker att män som har rosa tröjor är gay. Du tycker att folk i storstan klär sig lustigt för att två år senare "trendigt" ha liknande kläder. Du, i din ungdom, visste exakt till vilket uteställe dina vänner skulle en lördagskväll för det fanns bara ett.
Du tar en promenad för att motionera och 5 personer stannar för att fråga om du ska ha skjuts. Helgspänning innebär att åka till PRISMA. Din lärare förväxlade dig med ditt syskon eller din moder/fader. Du inte blinkar för att svänga eftersom alla vet vart du ska i alla fall. Du ringer till fel person men blir hänvisad till rätt nummer. Halva kommunen håller andan när ett företag hotar lämna orten. Du skrattar för fullt när du läser detta för du vet att det är sant och sen vidarebefordrar du det till alla i din adressbok... vilket faktiskt är halva stan. :)

Inga kommentarer: