fredag 25 februari 2011

Skribenten Hanna

Idag har Hanna fått sitt livs första artikel publiserad,i ÖTs Superlokala bilaga

Får inte länken att fungera så jag kopierer:


Tjejgruppen lussade på pensionärshemmet i Munsala. Från vänster Ellinor Nylund, Mikaela Åman, Sofia Nygård, Elin Eriksson, Sara Dahlström, Hanna Drifell och Michelle Snårbacka

I tjejgruppen stärks självkänslan
Publicerad 24 februari 2011 kl. 09:48. Senast ändrad 24 februari 2011 kl. 09:52

Tjejgruppen inom Munsala församling är en grupp på tio tjejer som går i årskurs sex och sju. Vi samlas i Munsala prästgård en gång i veckan. Ledare är Johanna Häggblom och Daniela Björkman.
Jag frågar alla i tjejgruppen vad de tycker är bäst med gruppen. De flesta svarar att man kan prata om saker man annars inte vågar prata om med andra, att man får vara sig själv och ha roligt. Enligt Johanna Häggblom är det bästa att se hur tjejerna trivs och den fina gemenskapen som skapas mellan dem.
När tjejgruppen samlas diskuterar vi viktiga saker i våra liv, vi äter gott och har olika aktiviteter.
- Målet med verksamheten är att genom att behandla olika aktuella teman förstärka tjejernas självkänsla, hjälpa dem i sitt identitetssökande, fundera vilken roll tron spelar i deras liv och överbygga klyftan mellan tjejer i årskurs sex och sju i grundskolan, säger Johanna Häggblom.
I tjejgruppen får man många nya kompisar eller lär känna sina gamla kompisar ännu bättre än vad man gjorde förr. Många tycker att det roligaste med tjejgruppen är själva vänskapen då alla är tillsammans och har skoj och ser på en film eller leker.
Men vi leker inte och skojar inte hela tiden. Vi har också en skön stund då alla får berätta en bra och en dålig sak som har hänt den gångna veckan. Det sista vi gör på träffarna innan vi åker hem är att vi har en kort andakt då vi ber till Gud.

Skribenten är medlem i tjejgruppen i Munsala.

Hanna Drifell

Inga kommentarer: