torsdag 6 maj 2010

Bullerby info i ÖTs Superlokalt


I gårdagens tidning! Kopierar vad jag skrivit, ifall länken försvinner så småningom; http://www.ot.fi/Story/?linkID=112013

Aktiviteterna i Bullerbyn, Munsalabornas lekpark, har inte legat nere under vintern och våren.

Byborna har bland annat ordnat lillajulmys med "sprakelstickjakt", olika pyssel och saga vid brasan. I snödrivorna hölls en fastlagspicknick. Under sportlovet arrangerades tidsresan "Skogshuggarliv förr". Då fick barnen hjälpa till med att såga, barka och forsla hem ved. Efteråt fick de äta sig mätta på fläskpannkaka. Lilian Pettersson-Smeds var initiativtagare till tidsresan.


Nu hägrar många soliga och roliga träffar med frivilligt arbete och gemenskap. Den kravlösa träffpunkten vid hembygdsmuseet i Munsala vaknar till liv igen.

Från och med den 31 maj klockan 19 startar måndagstalkokvällarna igen. Men redan på Kristi himmelsfärdsdag, torsdagen den 13 maj, ordnar vi en cykelutfärd till vitsipporna på Tunnholmen. Vi startar klockan 9.30 från hembygdsgården och tar picknick med.

På midsommaraftonen den 25 juni klockan 13-15 är det officiell öppning av lekparken. Då blir det naturligtvis resning av midsommarstången och utöver det bland annat hattparad och glasskalas.

I juli planerar vi att åka med buss till Stundars och i augusti arrangeras skördefest för stora och små.

"Alla vi barn i Bullerbyn" hoppas på fortsatt stärkt vi-anda i byn.

----

Jag har även startat en "Bullerby" grupp på Facebook, så kom gärna med och bolla idee´r och drömmar för i sommar!

Inga kommentarer: